30 september 2008

Voorproefje woontrends 2009

In de libelle van deze week geeft VT Wonen styliste Marianne Luning alvast een voorproefje op de woontrends van 2009. Beide trends laten zich kenmerken door eerlijke materialen.

29 september 2008

Sobere luxe van Tine K Home

De nieuwe afbeeldingen van Tine K Home zijn vrij gegeven. Een prachtig merk met een heerlijk luxe gevoel. De mix van materialen en stijlen geven een warme sfeer, ondanks de donkere ietwat sombere kleuren die ontwerpster Tine Kjeldsen in haar ontwerpen gebruikt.

Alle items stuk voor stuk prachtig afgewerkt tot in de kleinste details. Zo hebben we in onze online shop een tweetal prachtige lampenkappen van dit merk in onze collectie. Volledig omrand met mother of pearl schelpjes welke het licht weerkaatsen en volledig gevoerd. Een aanrader voor iedereen die zich graag trakteert op een beetje luxe!

26 september 2008

Mis het niet! De WOONBEURS

Het walhalla voor wooninspiratie: de woonbeurs! Momenteel leggen de diverse woonbladen de laatste hand aan de inrichting van hun stijlhuis. Van 30 september tot en met 5 oktober is de Rai in Amsterdam omgetoverd tot een groot beleef & doe event op woongebied.

Wij raden iedereen aan om naar de woonbeurs te gaan. Er is volop inspiratie, je kunt style advies inwinnen voor je eigen huis (vooraf aanmelden op de woonbeurs.nl site en foto's van de kamers meenemen), en op zoek gaan naar de trends van het komend jaar.

In de voorverkoop bestel je online kaarten met 20% korting. Die kans mag je niet laten liggen.

Wij zijn er zeker bij! En de kans is groot dat VT Wonen dit jaar een aantal Lille Lykke items gebruikt voor het style huis. Voor ons zal het betreden van deze woning dus een spannend moment worden.

25 september 2008

Typisch Zweeds - Kanelbullar

Om je vingers bij af te likken. Het is zelfs lastig om ze te laten afkoelen voordat je ze gaat eten. Zo lekker ruiken ze. De Zweedse Kanelbullar, oftewel een koeken met kaneel. Zet het theewater maar vast op en de oven op voorverwarmen want we gaan kokerellen!

Het recept hebben we te danken aan Nancy Hebbelinck en gevonden op 'home of scandinavia'.

Kanelbullar
Porties: Ca 20 st

Ingrediënten
½ pakket verse gist (ca 50g)
50 gr boter of margarine
3 dl melk
0,5 dl suiker
8 dl witte bloem
een snuifje zout

Vulling
50 gr boter of margarine
½ theelepel gemalen kaneel
½ dl suiker

Versiering
1 Ei
Parelsuiker

Recept
Verkruimel de gist in een kommetje. Smelt de margarine of boter in de microgolf op vol effect (max 800 W) ca 30 sec. Voeg daarna de melk bij en warm alles tot vingertemperatuur, 37°C. Giet wat van de vloeistof over de verkruimelde gist en meng tot een gladde massa.Voeg de rest van de vloeistof erbij, suiker, zout en bijna alle bloem. Bewaar een klein beetje van de bloem voor het bakken. Verwerk de deeg grondig met de hand of in een keukenrobot tot het van zichzelf los komt van de kant. Overdek de deeg met een handdoek en laat hem ongeveer 30 minuten rijzen.Vermeng de boter, suiker en kaneel tot een gladde massa voor de vulling. Neem de deeg uit de kom en kneed er de resterende bloem door. Rol de deeg uit tot één vlak van ca 30x40 cm. Smeer er de vulling op en rol op langs de lengte. Snij ongeveer 2cm brede stukken van de rol. Leg de stukken op een ingesmeerde bakplaat of in vormpjes.Laat de ’bullar’ nogmaals onder een doek ongeveer 20min rijzen. Smeer er nadien wat losgeklopt ei over en strooi wat parelsuiker erover. Bak de ‘bullar’ midden in de oven op 250°C, ca 8 min. Laat ze afkoelen onder een handdoek.Je bewaart de ‘bullar’ het best in een gesloten doos ofwel plastic zakje.

Smakelijk!

24 september 2008

Rustieke materialen

Soms kom je op internet afbeeldingen tegen van eerlijke rustieke items. Weinig toevoegingen, herkenbare materialen als hout en zink. Op de blog 'style-files' zijn ze ook gecharmeerd van deze prachtige producten. Hier rustig gecombineerd in een naturel sfeer. Maar ze kunnen evengoed basis elementen zijn in een kleurrijke omgeving.

Ook in de basics collectie hebben we een aantal producten van die rustieke materialen als de prachtige zinken wandrekken, de opbergmanden en de zinken wasblikken.

23 september 2008

Bedankt bezoekers Hillegersberg Feel Good Fair

Graag wil ik via deze weg de bezoekers van de Hillegersberg Feel Good fair bedanken voor hun enthousiasme over onze Scandinavische woonaccessoires. We hebben het afgelopen weekend mensen gehad die de tweede dag speciaal terug zijn gekomen voor bijvoorbeeld de House Doctor plastic vloerkleden. Het grote formaat was dan ook volledig uitverkocht!

Dit jaar geen gelegenheid gehad om langs te komen? De eerste editie was een groot succes en de organisatie heeft beloofd dit prachtige event aan de Bergseplas ook volgend jaar te organiseren. Wij zijn dan weer aanwezig op hetzelfde plekje met hetzelfde prachtige uitzicht!

22 september 2008

The Royal Cafe te Kopenhagen

Een inspirerende must see op internet is het filmpje op de site van het Royal Cafe in Kopenhagen. Ze tonen daar mooi hoe ze een traditioneel behang op het plafond plaatsen en hoe ze op de frisse combinatie van interieur komen.

En als je dan toch in de buurt bent is het ook zeker een aanrader om er even een kop koffie te drinken en te genieten van de atmosfeer.

19 september 2008

Wauw, weer een trap tip!

Jaaaaaa, na de inspirerende trap opknap tip van afgelopen maandag heb je zeker de hele week zitten peinzen welke kleur loper je op je trap zult schilderen. Ben je er eindelijk uit en dan komt er ineens een tweede erg leuke tip voor een 'saaie' witte trap voorbij!

Dit behang is van Ferm Living. Een succesvol Deens merk van mooie behangpatronen, muurstickers, theedoeken en prachtige kussens. Wij zijn zo enthousiast over Ferm Living dat we het straks in de oktober woonmaand gaan introduceren op http://www.lillelykke.com/.

Zo laten we dit weekend op de Hillegersberg Feel Good fair in Rotterdam al wat eerste items zien. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, hou dan de online winkel in de gaten!

18 september 2008

Een inspirerende keuken

Een sfeervolle keuken van alle gemakken voorzien. Hier en daar voorzien van een set designstoelen en een indrukwekkende hanglamp boven de eettafel. In de ochtend met een kopje koffie en de krant badend in het daglicht welke rijkelijk door de openslaande deuren komt. Het daglicht is naar wens te reguleren met de rolgordijnen.

Een inspirerende lichte en witte keuken met mooie accenten door de houten poten van de stoelen en de diepe zilvergrijze kleuren van de ijskast en de afzuigkap.

17 september 2008

Sfeervolle gebruiksvoorwerpen

De ontwerpster Tine Kjeldsen van Tine K Home maakt ook thuis van ieder hoekje een klein kunstwerk. Met van die mooie items is dat ook niet lastig. Dit is een verzameling van zeer sfeervolle gebruiksvoorwerpen als slacouverts en opscheplepels. De keuze valt hier op kwaliteit en niet op kwantiteit.

16 september 2008

Prints van Vol25

Helemaal enthousiast kan ik worden van de prints van Vol25. Hier een voorbeeld van een prachtig interieur stilleven waarbij de verschillende materialen duidelijk herkenbaar zijn.

Meer van deze prints zijn te zien op Etsy.com. Allen gemaakt voor de 25 jarige zeer creatieve Jessica.

15 september 2008

Maak je trap weer knap!



Steeds vaker zie je op klusprogramma's op tv oplossingen voor het opknappen van je trap. Er wordt dan een flitsende gele klusbus de straat in gereden en ter plaatse wordt op maat een soort laminaat hoes voor je trap gemaakt.

Prima, maar het kan eenvoudiger!

Deze witte trap oogt wat eenvoudig en saai. Door goed meetwerk, strak afplakken en het kiezen van een frisse gele kleur (die ook terug komt in de handgreep aan de wand) laat het Zweedse blad Family Living zien hoe sfeervol de trap kan zijn.

12 september 2008

Don't miss it!

Nog een week en dan staan we er!

We hopen al onze blog lezers te mogen verwelkomen op de Hillegersberg Feel Good Fair op 19, 20 en 21 september te Weissenburchlaan in Rotterdam. Dan staan we namelijk op de Hillegersberg Feel Good Fair.

De eerste 4 aanmeldingen op onze e-mail (info@lillelykke.com) ontvangen gratis toegangskaarten. Normaal zijn de kosten € 7,50 voor de fair. Krijg je niet dezelfde dag een reactie dan zit je helaas niet bij de eerste vier inzendingen. Op deze blog zullen we de naam en woonplaats van de winnaars vermelden. (Zorg er wel voor dat je ook in de gelegenheid bent om te komen. Anders ontneem je een ander de gelegenheid en dat zou jammer zijn.)

Meer informatie over routebeschrijving en overige exposanten op http://www.hillegersbergfeelgood.nl/.

11 september 2008

Ze komen eraan!

Helemaal leuk en onderweg vanuit Denemarken. Lille Lykke heeft deze kommetjes van Italiaans porcelein besteld bij Rice. We hebben de frisse trendkleuren aubergine, lavendel, jade, mint en pink geselecteerd. Handig voor corflakes, borrelnootjes. een stevig kop soep of salad on the side.


10 september 2008

Zweeds design


Het zweedse merk Serholt maakt gebruik van natuur kleuren en strakke lijnen, zoals bekend uit het Zweedse design. In onze webshop hebben we enkele mooie artikelen van dit merk zoals de traytafel, de 2-armige vaas en de t-licht houders.
Ook komende kerst heeft Serholt weer veel moois voor ons in petto.

9 september 2008

keuken pastels


Deze keuken uit Skona Hem is aangekleed met sfeervolle pastels in de vorm van melanime accessoires, kookboeken, tafelkleden en plastic vloerkleden. Door de overige kleuren licht te houden blijft de ruimte groot overkomen.
Een subtiel en lieflijk kleurgebruik.

8 september 2008

Pimp je Ikea meubel

Wat een briljante vonst. Zo slim ingespeeld op een succesvolle formule. Deze MOET gedeeld worden.

In ieder interieur staat wel iets van Ikea. Een kastje, een plankje, de handige PAX kast of een bank of stoel. Voor die laatste heeft Bemz leuke variaties bedacht: 'Give your IKEA sofa a new life'. Voor banken, stoelen, eetkamer stoelen, poefjes, alles wat gestoffeerd is hebben ze 90 leuke dessins verdeeld over 8 materialen.

Op de overzichtelijke website kun je diverse dessins op je meubelstuk uitproberen. Het is een Zweeds bedrijf maar ze leveren ook gewoon in Nederland!

5 september 2008

Restaurant tip: Eyja in Den Haag


Gelukkig kunnen we op z'n tijd ook in ons eigen kikkerlandje genieten van al het lekkers wat uit de Scandinavische keukens komt. Een voorbeeld van een goed restaurant waar ze deze gezond heerlijkheden serveren is Restaurant Eyja in Den Haag. Authentieke Scandinavische gerechten in een modern jasje gegoten.

4 september 2008

Een lady in red werkplek

Ook thuis is het heerlijk om een werkplek te hebben. En niks is leuker dan deze aan te kleden in je favoriete kleuren, printjes en spulletjes.

Dit vrolijke rood/roze voorbeeld vonden we op de site van Rom123.

3 september 2008

Vensterbank stilleven

In Nederland zetten we graag een symetrische decoratie in de vensterbank, zijnde planten, bloemen of schemerlampjes.

Hier laat Skona Hem zien dat het ook anders kan. Een serie vazen van verschillende hoogte en diameter is gevuld met drijfhout, zand, kiezels en kaarsen. En eromheen zijn mooie grote stenen geplaatst.

Je waant je meteen midden in de natuur. Een prachtig stilleven!

2 september 2008

Gespot in de FlavourZine

Ons leuke gele plastic kleed van House Doctor is gespot in de FlavourZine van september. Hét online magazine van Flavourites.nl.
Voor slechts € 19,- is het ook een echt 'must have'.
Leuk voor op de badkamer, een kinderkamer of voor een picknick.
Kijk snel voordat ze op zijn!

1 september 2008

Familie badkamer



In deze badkamer gevonden bij Pure Public is sprake van een familie badkamer. Praktisch ingedeeld, veel opbergruimte en een naturel basis met kleurrijke aankleding.

Genoeg ruimte voor iedereen dus geen paniek tijdens het ochtend spitsuur om iedereen fris naar school en werk te krijgen.